Tankeläsaren (De Utvalda, #1) Kristin Cashore

ISBN: 9789155256388

Published:

Hardcover

480 pages


Description

Tankeläsaren (De Utvalda, #1)  by  Kristin Cashore

Tankeläsaren (De Utvalda, #1) by Kristin Cashore
| Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, talking book, mp3, RTF | 480 pages | ISBN: 9789155256388 | 7.68 Mb

Tankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder. Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minstMoreTankeläsaren är en otrolig succé som har sålts till 28 länder.

Recensionerna har varit fantastiskt positiva, den har placerat sig på New York Times berömda bestsellerlista och har belönats med ett flertal barn- och ungdomsbokspriser och - inte minst - fått tusentals hängivna läsare över hela världen.Boken handlar om artonåriga Katsa.

Hon lever i en värld med sju kungadömen, där vissa ovanliga barn föds som så kallade särlingar, med olikfärgade ögon. Ett barn med olikfärgade ögon har en särskild gåva, och föräldrarna måste lämna sitt begåvade barn till landets kung. Katsas gåva är dödandets gåva, så hon har vuxit upp vid kungens hov och utnyttjas som torped. Hon skickas ut på uppdrag att hota, lemlästa eller döda kungens fiender.Allt förändras när hon möter den unge prins Po, som också är en särling.

Han har tankeläsandets gåva. Kärlek uppstår, och tillsammans ger de sig ut för att störta en ondskefull kung. De upptäcker också oanade sanningar om sig själva - har Katsa verkligen dödandets gåva eller är hennes talanger egentligen till för något annat? Och hur ska de kunna störta en kung som har gåvan att kontrollera andra människor?Det här griper tag direkt. Det är något helt annat än den högtravande fantasy om krig och slag som svämmar över på marknaden.

Här står människor och relationer i fokus. Karaktärerna är självlysande. Samtidigt har handlingen ett otroligt driv, mycket action och spänning. Man fastnar direkt. Det här är den typ av bok som får en att verkligen känna för alla inblandade. Man måste få veta hur det ska gå! Den talar på ett ovanligt sätt till både yngre och äldre läsare.Tankeläsaren är den första boken av tre i serien De utvalda.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Tankeläsaren (De Utvalda, #1)":


henrikpalmgren.com

©2012-2015 | DMCA | Contact us